YES!Delft Labs 01022016Het pand moet nog opgeleverd worden, maar nog voor oplevering is de helft van YES!Delft Labs al verhuurd. De nieuwbouw, naast het bestaande YES!Delft gebouw, wordt volgende maand opgeleverd. Zeker de laboratoriumruimten zijn geliefd. Van de 930m2 verhuurbare laboratoriumruimte is al 560m2 verhuurd.

Tailor made inrichting

Elke labruimte wordt tailor made opgeleverd. Cees van Laren, directeur van TDVG B.V.: “Ik zit met elke huurder aan tafel om hun wensen te bespreken. Na oplevering van het gebouw, wordt elke labruimte speciaal voor hen ingericht. Ook huurders van kantoorruimte kunnen hun kantoor naar wens inrichten. Sowieso hebben huurders inspraak in hoe we zaken regelen in het nieuwe pand. Samen zorgen we voor een goed werkklimaat.”

Van TNW naar YES!Delft Labs

Begin februari werd het nieuwe gebouw van de faculteit Technische Natuur Wetenschappen opgeleverd. De oude panden worden in de komende maanden ontruimd. Voor bedrijven die daar labfaciliteiten gebruiken is in het nieuwe pand geen plek meer. Zij verhuizen naar YES!Delft Labs. Ook vanuit het bestaande YES!Delft gebouw verhuizen enkele bedrijven, die toe zijn aan een volgende stap, naar YES!Delft Labs.

Nieuw op TU Delft Science Park Technopolis

Uiteraard is ook ruimte verhuurd aan bedrijven en instellingen van buiten Delft, o.a. aan Netherlands Airospace Group (NAG) en I.B. Kracht. NAG richt zich op het versterken van de lucht- en ruimtevaartsector in Nederland en het stimuleren van ondernemerschap in deze sector. I.B. Kracht opent een demolab voor laboratoriumoven- en elektrowarmtetechniek voor industriële toepassingen. Ronald Groen van I.B. Kracht: “In het demolab werken onze engineers aan de ontwikkeling van software systemen voor onze oventechniek, maar ook voor de integratie met lagersystemen zoals de luchtlagers vanuit onze werktuigbouw afdeling. Daarnaast bieden we labovens op huurbasis aan. Hiermee komen we tegemoet aan de wensen van start-ups die niet direct startkapitaal beschikbaar hebben voor de aanschaf van apparatuur.”

Interesse?

Bedrijven die interesse hebben in een kantoor of laboratorium in Yes!Delft Labs kunnen contact opnemen met Cees van Laren via cvanlaren@tdvg.nl of 06 49 94 5 999.