On September 8th YES!Delft Labs was officially opened. With YES!Delft Labs TU Delft has expanded its’ Science Park Technopolis with 2,500m2 office space and 900m2 laboratory space for innovative startups and growing businesses. Herewith TU Delft gives technological and industrial biotech companies the opportunity to develop further.

 

Below the press release in Dutch.

Extra ruimte voor technologische startups en groeiers met YES!Delft Labs

Met de komst van YES!Delft Labs heeft de TU Delft haar Science Park Technopolis uitgebreid met maar liefst 2.500m2 kantoorruimte en 900m2 laboratoriumruimte voor innovatieve startups en groeiende bedrijven. Daarmee biedt de TU Delft technologische en industriële biotech bedrijven de kans zich verder te ontwikkelen. YES!Delft Labs is donderdag 8 september officieel geopend.

Naast hoogwaardige kantoorruimte biedt YES!Delft Labs laboratoriumruimte, geschikt voor onderzoek op ML1 en ML2 niveau, en gemeenschappelijke labfaciliteiten zoals een autoclaaf, vriesmachine en weegapparatuur. Op de begane grond is de nieuwbouw gekoppeld aan het bestaande YES!Delft pand waardoor huurders gebruik kunnen maken van de algemene voorzieningen in dit pand. Kantoor- en/of laboratoriumruimte is al te huur vanaf 26m2. Het ontwerp en de bouw is gerealiseerd door Cordeel Nederland BV in samenwerking met architectenbureau Cepezed.

De TU Delft realiseerde YES!Delft Labs, dat in totaal € 12 mln. heeft gekost, met steun van de Europese Unie (€ 1,6 mln), gemeente Delft (€ 1 mln) en de provincie Zuid-Holland (€ 500.000). Samen met de eerste huurders zorgden zij voor een bruisende opening van het pand.
YES!Delft Labs Opening 008-

Behoefte goed voorzien

Paul Althuis, directeur TU Delft Valorisatie Centrum: “De uitbreiding met YES!Delft Labs was noodzakelijk om de groei van startende bedrijven op te vangen. Voor de TU Delft betekent dit een enorme versterking van de business op ons Science Park Technopolis.” In het nieuwe pand, van 5.500m2 bruto vloeroppervlak, heeft sinds het voorjaar al een groot aantal bedrijven haar intrek genomen. De behoefte aan laboratoriumruimte voor technologische startups blijkt goed voorzien. Van de laboratoriumruimte is momenteel al 70% verhuurd.

Versterkte regio

Adri Bom-Lemstra, gedeputeerde provincie Zuid-Holland: “Dit gebouw draagt bij aan het behoud van innovatieve en technische starters en groeiende bedrijven in de regio. Het mooie is dat er nu bij YES!Delft ook (gemeenschappelijke) labfaciliteiten voor starters in de biotechnologie sector zijn”. Wethouder Ferrie Förster: “De ambitie van Delft is verdubbeling van de kenniseconomie in 2030. We staan als stad niet alleen voor deze uitdaging; we pakken het als regio aan. Delft is immers de innovatieve motor van de regionale economie. Met de opening van YES!Delft Labs zetten we een ongelooflijk belangrijke stap”.